История на играта Бинго

Играта Бинго, такава къквато я познавате сега във наше време е форма на лотария, която се е появила за първи път през 1530 г. в Италия. От това време Бингото никога не е преставало да съществува независимо от неговата форма и остава доста популярно и до днес.
Няколко века по късно след появата си, играта "лотария" става популярна и във Франция.

През 19 век, лотото е било толкова популярно, че е било използвано за различни задачи, като например таблици за умножение. Когато играта достига бреговете на САЩ през 1929 г., приема името "Празненство" вариация на Тото, но е по близо до 75-топка Бинго както ние го познаваме днес. Победителят е човекът който първи завърши линията на номера на своята карта хоризонтално, вертикално или диагонално и той извиква "Празненство".

Едвин Лоу е първият който дава идеята тази игра "Бинго" да се разпространява сред масите. За да сподпомогне развитието на играта , той наема учителят по математика от Колумбийският университет, Карл Лефлер който измисля голям брой комбинаций.

В днешно време Играта Бинго е много популярна по целият свят и има многобройни почитатели които се увеличават със всеки изминал ден.
Повечето от хората днес нямат много свободно време и желание да посещават препълнените и опушени игрални Бинго зали затова те предпочитат да играят онлайн в интернет пространството.

За горещите почитатели на Бинго ви предлагаме най-добрият сайт за игра на Бинго в света Мария Бинго,който има поддръжка на много езици и е много улеснен за потребителите си.